Hur blir man egentligen „bra i sängen“?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 Votes / Betyg: 4.50 av 5)
Loading...
Symbolbild - var jag bra i sängen?

„Älskling, hur var jag?“ På ett skämtsamt sätt kan denna fråga ge en del skratt och fniss i sängen. Men ställer man frågan på allvar så uppenbarar det sig en osäker själ som förtvivlat letar efter bekräftelse. Ok, när jag ”förtvivlat” skriver så överdriver jag en aning. Men varför skull man ställa en sådan fråga när man just har haft ett hett, tillfredsställande samlag och när båda ligger lyckliga och utmattade under täcket. Eller på björnfällen framför kaminen. Eller vart det nu är. Märker man inte om den andra gillar det? Man kanske inte uppmärksammade den andra eftersom man var fullt upptagen med sig själv? Eller var man så osäker att man inte förstod tecknen? Och vad ska man göra så att svaret ska bli: ”Ja!!! Ja, du var jättebra! Ta mig igen!!!!”

En fråga med många svar

Det är faktiskt en fråga som sysselsätter oss. Dock inte så väldigt mycket om vi har bra sex. Då accepterar vi det. Först när sexet inte är så bra eller helt plötsligt har blivit sämre så börjar vi grubbla. Varför funkar det inte längre och vad är det som fattas? Och sen kan det också vara som så att sexet med samma partner är otroligt bra idag och i morgon helt värdelöst. Eller det var bra förr och sedan blev det sämre och sämre. Ibland blir sexet bättre när vi känner varandra länge. Och en och annat one night stand blir till supernova för att man äntligen kan släppa alla hämningar. Och nu ställer vi oss frågan, vad egentligen ”bra i sängen”? Svaren på denna fråga är väldigt olika. Dessa har jag fått på min lilla enkät:

„När jag får en orgasm.”
”Anatomiska grundläggande kunskaper bör finnas.”
”Att man känner vad den andra vill, och att man inte behöver säga något eller fråga.”
”Innan man blir bra i sängen bör man behärska de grundläggande teknikerna.”
”Bra sex är alltid beroende av kärlek och känslor för varandra. Sex utan känslor kan inte vara något bra sex.”
”Jag blir väldigt upphetsad om jag tycker han eller hon luktar gott.”

Bli åtrådd och släpp allt

Ett recept för bra sex finns det alltså inte. För detta är åsikterna alltför olika. Min erfarenhet är att det framför allt är två komponenter som gör er till fantastiska älskare och som driver er i en lustens spiral.

1. För de allra flesta kvinnor är det en otroligt erotisk känsla att känna sig åtrådd och önskvärd. Detta underskattas ofta. För det är tyvärr så att många kvinnor medvetet och omedvetet kämpar med problemzoner och annat. Detta gör det inte lätt. Om en man sedan kommer och tar henne som hon är och på så vis sopar bort allt tvivel så kan hon verkligen släppa allt och njuta. Då är hon också redo att ge själv. Och det kan också innebära en extra kick att han helt enkelt tar vad han vill ha.

2. De flesta män blir väldigt upphetsade av när de märker att partnern släpper loss och njuter av sexet. För dem är det nästan ett afrodisiakum när partnern inte ligger där som en bräda i sängen och bara låter saker ske, utan även aktivt är med. Då får hon gärna ta ”tyglarna i handen” och ”hänsynslöst” ta det hon vill ha. Han är mer än gärna med på detta!

Så svårt är det alltså inte. Och denna positiva men ändå onda cirkel fungerar även vid kortare äventyr. Å andra sidan så förlorar par i längre förhållanden denna åtråhet och då blir sexet till plikt. Särskilt kvinnor förlorar lusten snabbt. Både mannen och kvinnan önskar att man lyssnar på dem och intresserar sig för vad de vill ha i sängen. En teknisk perfektion är ju bra, men bara det räcker inte. Det slår inga gnistor om kvinnan inte menar det eller när mannen bara känner sig tolererad. Fast å andra sidan kan man känna sig så åtrådd det bara går. När den andra inte vet vilka knappar han eller hon ska trycka, dra, kittla, slicka eller suga på så räcker det inte med åtråhet. Vi behöver få en bra blandning av anatomiska kunskaper, att behärska olika sexuella tekniker, en bra känsla för andras behov och en vilja att prata om önskningar och fantasier. Vi behöver viljan och förmågan att släppa loss. Då är vi bra i sängen!


'Hur blir man egentligen „bra i sängen“?' has no comments

Var den första som kommenterar detta inlägg!

Skriv din kommentar här

Din emailadress kommer inte att visas.Affärsvillkor Dataskydd & säkerhet Ångerrätt Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION partihandel / wholesale

ORION International: Tyskland Österrike Schweiz Danmark Norge Spanien