Fetisch som relationsdödare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (no votings)
Loading...

Ni känner säkert igen er. Alla har något som man tycker extra mycket om när det gäller sex. Det kan vara strumphållarset eller sexiga strumpor eller i stort sett vad som helst, i alla fall tycker vi att det är en bra bonus som gör samlivet ännu mer spännande. Men visst går det bra utan och visst är det också spännande utan.

Vad är en fetisch?

Annorlunda är det dock om någon har en riktig fetisch, alltså om sexet bara blir bra i kombination med denna fetisch och om han (eller hon, fast det är mer sällan) enbart kan ha sex med en sådan fetisch.

Möjliga konflikter

Delar båda samma fetisch med samma entusiasm så är problemet löst helt automatiskt. Om han gillar latex och hon gärna har på sig latex eller tycker att han ser läcker ut i latex så har två personer hittat varandra. Denna tur har ofta personer av olika fetischer som fotfetisch eller latexfetisch. Fetischister får dock större problem om de gillar sällsynta saker som blod, modersmjölk, urin, ballonger, sovande personer – filier eller diverse andra parafilier (resp. sexuella störningar som måste behandlas).

Relationen kan vara svår att rädda om den ena personen inte kan hantera dessa fetischistiska böjelser. Om en man till exempel avslöjar för sin fru att han gillar att ta på sig kvinnokläder kan detta vara svårt att förstå för kvinnan och det kan i slutändan ta kål på äktenskapet.

En extrem inverkan på relationen har det om fetischen helt ersätter sexet med partnern. På lång sikt är det väl ingen som vill ge upp sexlivet med den man älskar. Å ena sidan har både män och kvinnor nu sexuella behov, å andra sidan känner sig framförallt kvinnor inte mer attraktiva och lider av det. Även för fetischisten själv ökar pressen när upphetstningen enbart nås i samband med fetischen. Dessutom plågas de ofta av rädslor och ensamhet som ofta beror på denna extrema fixering.

En fetisch kan berika eller förstöra

Fetisch kan alltså berika ett förhållande, men den kan även förstöra det eller göra ett förhållande helt omöjligt. Då är det bra att ta till professionell hjälp för att minska den emotionella pressen och för att hitta en hälsosam syn på böjelsen. Så länge ni kan njuta av sex utan er fetisch så är allt grönt och fetischen kan berika ert samliv! 😉

Bild: © Paul / fotolia.com


'Fetisch som relationsdödare' has no comments

Var den första som kommenterar detta inlägg!

Skriv din kommentar här

Din emailadress kommer inte att visas.


Affärsvillkor Dataskydd & säkerhet Ångerrätt Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION partihandel / wholesale

ORION International: Tyskland Österrike Schweiz Danmark Norge Spanien