Enkät: hur skyddar ni er egentligen?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (no votings)
Loading...

Sex är härligt. Det finns få saker som får en till att stänga av hjärnan och bara lyssna på kroppen. Och på något vis är det ju en rent kroppslig sak, i alla fall vid första synen. Men tänker man efte lite mer så kan sex få konsekvenser. Inte bara det att man kan förälska sig i varandra eller komma den andre närmare genom den fysiska kontakten. Man bör även tänka på biologin. Dessa erfarenheter har säkert vissa av er ha gjort – och blivit mer eller mindre glad åt det.

Ska vi inte köra utan kondom?

Oönskad graviditet

Självklart kan det vara helt underbart att få barn. Dock blir man kanske inte jätteglad om det hela inte var planerat till en början. Men så kan det bli om ett heterosexuellt par har sex. Men som tur är lever vi ju inte längre på stenåldern. Det är ju inte längre så att ett barn blir till under nästan varje sexuell akt. Här är preventivmedel det magiska ordet!

Skydda sig klassiskt och spontant

Nu för tiden finns det en massa olika preventivmedel och ni känner säkert till de allra flesta av dem. Det mest kända preventivmedlet är den klassiska kondomen. Om man inte vill använda något annat preventivmedel och även vill skydda sig mot könssjukdomar så är kondomen obligatorisk. Dumt bara att många män tycker att det känns annorlunda än sex utan kondom – ofta mindre intensivt.

Preventivmedel för kvinnor

Den som alltså inte vill genomföra en vasektomi låter ofta kvinnan ordna skyddet. Ett av de mest använda preventivmedlen är säkert P-pillret. Det ingriper i kvinnans hormonella hushåll och förhindrar en ägglossning. Dock har pillret biverkningar. Många kvinnor klagar över huvudvärk eller akut sexuell lustlöshet. Ett annat preventivmedel som är väldigt populärt och som har färre biverkningar är (koppar)spiralen.

Hur skyddar ni er?

Spiralen anses vara ett mycket säkert skydd utan att ha liknande biverkningar som P-pillret. Men ett fysiskt ingrepp är nödvändigt och det kan göra ont. Förutom dessa kända preventivmedel finns det en hel radda andra. Därför skulle vi nu vilja veta vilka preventivmedel ni använder? Har ni alltid haft samma preventivmedel eller har ni bytt på grund av dåliga erfarenheter? Var med på denna enkät och har ni något att tillägga får ni gärna skriva en kommentar. 😉

Hur skyddar ni er?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Kondomer hos Orion

 

© Artem Furman / fotolia.com

 


'Enkät: hur skyddar ni er egentligen?' has no comments

Var den första som kommenterar detta inlägg!

Skriv din kommentar här

Din emailadress kommer inte att visas.Affärsvillkor Dataskydd & säkerhet Ångerrätt Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION partihandel / wholesale

ORION International: Tyskland Österrike Schweiz Danmark Norge Spanien