BDSM-guide för nybörjare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 Votes / Betyg: 5.00 av 5)
Loading...
BDSM Guide

Man hör talas om det då och då och eventuellt intresserar man sig för det men det är inte alla som vet hur det funkar och vad man bör tänka på. Vi pratar om BDSM och vilka praktikor som används. Vill man ta det första steget så bör man tänka på ett par saker. Vi har ställt samman ett par punkter som kan göra starten enklare.

Vad är femdom/maledom?

Vad är femdom/maledom?

1. Grundläggande regler

Till att börja med är det viktigt att nämna att det är partnern och man själv som är viktigast.  Som när det gäller alla praktikor så är det viktigt att fokus ligger på det ni tycker om, era fantasier och era behov. Eftersom inte alla riktigt vet vad den andra önskar sig så är det otroligt viktigt med en bra kommunikation. Särskilda önskemål och eventuella förväntningar bör man ta upp i förväg så inga missförstånd uppstår. Man bör även välja en tid som är lämplig. Är det första stegen i BDSM så finns det ett par tabus som långsamt försvinner med tiden. Så att det i början och i ett avancerat stadium inte händer något som man inte vill eller att det går för långt bör man komma överrens om ett safe word. Detta ord är för er säkerhet och bör användas så fort en gräns överskrids eller som strax kommer att överskridas. Ingen ska skadas för här är det lusten som är det viktigaste. Den dominanta parten, en såkallad dom, bör också vara beredd på att ta ett visst ansvar. Både en psykisk och en fysisk stabilitet är därför en förutsättning. Man bör alltså göra ett genomtänkt val av vem som är dom.

Rollekar med små accessoirer

Rollekar med små accessoirer

2. BDSM-leksaker

Har man följt de grundläggande reglerna och diskuterat de viktigaste punkterna så kan man börja. I princip kan man ha BDSM-sex utan några speciella leksaker men använder man hjälpmedel så ökar naturligtvis spänningen. Förutom de klassiska produkterna som t ex läderbojor, piskor eller stearinljus så finns det andra föremål som är perfekta för detta ändamål och det kan vara händerna att slå med, naglarna att riva med eller tänderna att bita med. Skärpet på en morgonrock eller en sjal kan användas som bojor. Även klassiskt stearin kan användas att koppla ihop smärta och njutning. Men se upp med hettan! Normala ljus kan bli väldigt heta och ni kan bränna er. Speciella ljus når bara en viss hetta som man nog tål bättre. Det beror helt och hållet på de egna önskemålen. Ni bör välja underlaget klokt eftersom det kan bli väldigt kletigt 😉
Även klädnypor kan användas för att ge partnern eller sig själv lite smärta. Man bör dock börja med ett par minuter innan man får en känsla för hur långt man kan gå. Överdriver man så finns det en risk för t ex döende vävnad.

Heta & kalla lekar med stearin

Heta & kalla lekar med stearin

3. Genomförande

Vid genomförandet av alla nämnda idéer finns det många punkter som man bör tänka på, speciellt om man är nybörjare. Binder man fast någon så bör man ha ett extra öga på armar och ben. Detta gäller både för dom och sub. Uppstår det en starkt stickande känsla eller om man känner att delar domnar bort så måste man binda loss personen direkt. Man bör tänka på att inte huvudet hänger över en kant om man är bunden. Använder man handbojor så kan vassa kanter vara en potentiell fara. Här måste ni öppna era ögon. Smällarna man utför, oavsett om de är med bara handen eller med hjälpmedel, bör inte göras på huvudet, halsen, nacken, lederna eller runt njurarna av nybörjare. Käftsmällar i ansiktet är ok för här finns det bara en minimal risk. I andra områden kan skador inte uteslutas. Man kan värma upp huden av lätta smällar med den platta handflatan. Områden som rumpan, övre ryggen eller låren passar bäst för detta. På detta vis gynnas blodcirkulationen och huden „värms upp“.

4. Olyckor

Ordet olycka gör väl snarare att man tappar lusten och visst vill man undvika olyckor så mycket det bara går. Men detta är något som ofta händer amatörer. Om allvarliga skador uppstår så ska ni omedelbart kontakta en läkare. Oroa er inte för att det är pinsamt. För det första har läkare tystnadsplikt vilket innebär att ingen skulle få reda på det. För det andra har läkare oftast sett och upplevt en massa vilket också mildrar den rådande situationen.

Sammanfattningsvis kan vi alltså säga att det finns ett par punkter man bör tänka på innan man börjar äventyret BDSM. Men om ni uppmärksammar detta och även får mer och mer erfarenhet så kommer ni att ha mycket glädje av det 🙂


'BDSM-guide för nybörjare' has no comments

Var den första som kommenterar detta inlägg!

Skriv din kommentar här

Din emailadress kommer inte att visas.Affärsvillkor Dataskydd & säkerhet Ångerrätt Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION partihandel / wholesale

ORION International: Tyskland Österrike Schweiz Danmark Norge Spanien