5 sanningar om den kvinnliga orgasmen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (no votings)
Loading...
Symbolbild - den kvinnliga orgasmen

Grämer ni er för att ni inte får orgasm så enkelt och snabbt som er älskling? Tja, om vi använder mannen som ett exempel så är det väl inte så många kvinnor som kan hålla samma mått. Vi är helt enkelt annorlunda. Annorlunda bygda och helt enkelt olika. Men detta bör vi absolut inte se som ett fel! Och visst har även män deras problem med orgasmerna som t ex att de kommer för tidigt, för sent, kanske inte alls eller en total brist på erektion. På det hela taget får dock över 90 procent regelbundet en orgasm. Och visst vore det trevligt om det funkade så med oss också. Men det finns ett par stora skillnader mellan kvinnor och män. Och jag skulle vilja få er på andra tankebanor.

Sexleksakstest - womanizer 2 go

Sexleksakstest – womanizer 2 go

1. Kvinnor kommer visst!

Vi kommer inte? Trams! Vi kommer också regelbundet! Vi får till och med multipla orgasmer! Vi kommer bara på olika sätt. Och det är det här som kan verka lite svårt att förstå. För vi kommer vid allt möjligt:

Vi kommer! Med dunder och brak! Vi kommer bara inte så som det stora idealet vill: av penisstötar! Och just i vår kultur är detta av stor betydelse. Att det faktiskt inte måste vara så ser man t ex i ruandiska Kunyaza. Här är själva samlaget inte så viktigt utan man ägnar sig mer åt att stimulera klitoris.

Har vi tjejer ett penisavund?

Har vi tjejer ett penisavund?

2. Den manliga orgasmen är ingen måttstav för den kvinnliga njutningen

Feminismen genomtränger alla livets skeden. När det gäller sex så finns det fortfarande mycket att göra. Jag har läst att klitoris bara är en outvecklad penis. Allvarligt? Vi har bara denna lilla kvarleva? Då är det ju inte så konstigt att det inte funkar hos oss. Hur vill man se det? Man skulle ju annars kunna vända det hela och säga att män har en monster-klitoris. Och till något måste man ju kunna använda den. 😉

Varför jämför vi egentligen den kvinnliga potensen med den manliga? Varför ser vi inte helt enkelt att vi bara är olika? Då behöver vi heller inte tro att något inte stämmer med oss eftersom vi inte kommer under samlaget. Dessutom reducerar vi ofta allt till en sak, och det är samlaget. Vilket trist ord förresten. Samlag kann ju vara mycket effektivt för män. För kvinnor är det oftast mindre effektivt. Visst, vi gillar det också. Till och med väldigt mycket. Men hur är det med allt det andra som hör till bra sex? Allt det andra som får oss till att skrika och gör att vi kommer? Varför räknas inte detta?

3. Klitoris är ofta bara åskådare

Vad är det nu som gör att kvinnor inte kommer så lätt? Ett stort problem är helt enkelt anatomin. I ollonet, penisens känsligaste ställe, befinner det sig ungefär 4000 nervtrådar. Wow, det är ganska mycket, eller hur? I klitorispärlan har kvinnor det dubbla antalet nervtrådar! 8000! Tänk över detta lite. Föreställ dig hur en man skulle vara om han hade den dubbla känslan i hans ollon!

Men nu befinner sig ollonet där det händer. Det stöts framåt och bakåt och har hela tiden direkt kontakt med vaginan. Ett ollon får alltså mycket uppmärksamhet. Men hur är det nu med klitorispärlan? Den ligger ju utanför och kann vara med och se på men inte direkt vara med. Tänk nu hur det skulle vara om vi gjorde precis samma sak med ollonet. Direkt kontakt utesluten. Bara penisskaftet skulle få röras. Hur skulle det kännas? Skulle män fortfarande komma så fort? Detta bör vi tänka på och samtidigt fundera på vilka ställningar som klitorispärlan får vara med på.

Samtidig orgasm

Samtidig orgasm

4. Inte varje orgasm är ett fyrverkeri

Ibland är vår förväntan på vår orgasm väldigt hög. För på film ser man ju ofta vilt stönande tjejer som uppenbarligen har de mest fantastiska orgasmerna. Under samlag naturligtvis… Även i böcker hittar vi de mest otroliga beskrivningarna. Våra orgasmer kan ju även vara explosioner. De kan dra med oss och breda ut sig i hela kroppen. Men de kan även vara små lyft. Ups, var det allt?

Om vi förväntar oss ett fyrverkeri och det inte blir så så kan det hänga att vi är besvikna eller att vi inte riktigt märker orgasmen. Detta händer ofta unga kvinnor som befinner sig i början av deras sexualitet. De förväntar sig något riktigt stort. Och i slutändan så blir det bara som en liten hicka. Hm, med tiden kommer de lära sig… Att lära känna sig själv bättre genom onani kan vara en bra idé.

5. Hans uthållighet är heller ingen garanti

Ibland tror vi att vi kunde ha kommit. Vi kunde verkligen ha kommit om han hade fortsatt lite längre. Och vi kommer aldrig kunna ta reda på det eftersom han alltid är klar innan oss. Och de andra tjejerna känner till den andra sidan: nu äntligen kan de komma. För partnern har verkligen jobbat hårt för det. Och visst, han håller sig tillbaka och väntar på henne. „Kommer du snart?“

Hur blir man bra i sängen?

Hur blir man bra i sängen?

Detta är två knepiga situationer. I båda fallen hjälper bara en sak: tala klartext om problemet. Vi måste ta hand om vårt eget välbefinnande. Vet vi vilken ställning som är bättre för oss så kör på!
Vad väntar vi på? Vet vi hur vi kan hjälpa på traven så gör det! Visa honom eller gör det själva! Om det fungerar bättre så är det ju lysande! Och om vi inte vet det ännu så är det tid att ta reda på det. Att ge andra skulden eller att fejka är i alla fall inget som gör en lycklig i längden.

Bildkälla: © gpointstudio, © Kaponia Aliaksei, © kirillica / fotolia.com, © Artem Furman / fotolia.com

 


'5 sanningar om den kvinnliga orgasmen' has no comments

Var den första som kommenterar detta inlägg!

Skriv din kommentar här

Din emailadress kommer inte att visas.Affärsvillkor Dataskydd & säkerhet Ångerrätt Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION partihandel / wholesale

ORION International: Tyskland Österrike Schweiz Danmark Norge Spanien